divendres, 26 de juny del 2020

SER OCELL

Exercici de la Respiració Ocell.

La música que farem servir per la proposta d'avui és d'una de les meves bandes sonores preferides, la de la pel.lícula, Memòries d'Àfrica.




La idea d'avui és que facis aquest exercici, en 2 moments i llocs diferents.

1. Dins de casa, o lloc tancat. Amb els ulls tancats.

2. Fer el mateix però en un lloc exterior i amb els ulls oberts. Si és un lloc bonic o t'agrada per alguna cosa, molt millor. Sinó, també ho pots fer, en un balcó, una terrassa, el terrat o aprop d'una finestra mirant cap a fora, cap a un lloc concret, com pot ser un arbre, un tros de cel, una muntanya. La mirada l'has de tenir  fixada en un punt concret, un punt que t'agradi o et faci sentir bé.


L'exercici és de respiració acompanyat per la música.

Es diu Respiració Ocell.

És una respiració que permet alliberar, i fluir, trobant llibertat.
Ajuda molt en totes aquelles situacions on hi ha ansietat, i emocions negatives que generen sobrecàrrega i malestar.

Per tan, si et notes amb ansietat, o tens ganes d'alliberar i sentir més lleugeresa, aquest exercici et pot anar molt bé. I si no tens ansietat, i estàs en un bon moment, et convido a fer-lo igualment, perquè passis un bon moment, i volis una mica.

Què has de fer?

Has d'estar de peu. Els braços enganxats al cos.

Faràs 4 moviments amb cada respiració.

El primer moviment consisteix en agafar aire, i al mateix temps que agafes aire obres els braços un pam del cos, com si els braços t'ajudessin a agafar l'aire que necessites. I al deixar anar l'aire tornes a moure els braços de nou cap al cos. Intenta que els braços i les mans no estiguin massa rígids, fent un moviment suau, i sentint com la música t'acompanya.

El segon moviment és el mateix que l'anterior, però a l'agafar l'aire ara obres els braços 2 pams, en 2 moviments, com si agafessis l'aire en dos temps. I amb cada inspiració mous els braços un pam, per tan 2 inspiracions, mous els braços, 2 pams. I al deixar anar l'aire, tornes a baixar els braços suaument cap al cos.

Amb el tercer seria fer 3 inspiracions movent els braços cap amunt en 3 moviments. I el quart moviment, agafant l'aire amb 4 inspiracions acompanyades de nou pels braços i , per tan, aquest últim moviment hauria de quedar ben amunt, sentint que els braços s'han obert cada vegada més. Com unes ales que es despleguen per poder volar.



             



Repetir l'exercici complert amb els 4 moviments 3 vegades, o les que el cos et demani.


I a volar...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

entrades més populars