teràpia

Habitualment, faig Teràpia Individual, i treballo amb adults, adolescents i nenes i nens.

També faig Teràpia de Parella, i Família, i Teràpia de Grup.

Les sessions de teràpia, tant l’individual com la grupal, poden ser des d’un enfoc més cognitiu-conductual, perquè la persona així ho requereix, amb un treball més dirigit a l’autocontrol i amb eines més directives. Poden ser sessions on es realitzen processos terapèutics amb més profunditat emocional, o inclús, de vegades, les necessitats personals porten a fer un procés més energètic o espiritual. Cadascú necessita fer el seu procés, de la manera més adequada, i com cada cas té unes necessitats, adapto la teràpia de forma concreta i específica.

Al llarg de la vida es poden viure molts tipus de situacions diferents, inclús varies de manera simultània, com poden ser d'ansietat, de depressió, de més obsessió i descontrol mental, i de molt estrès.

També hi ha situacions de dol per la pèrdua d'un ésser estimat, on no pots respirar, res no té sentit, no tens ganes de fer res, i on el dolor està present contínuament.

Hi ha moments d'indecisió, on no saps cap on anar, ja no pots continuar vivint com ho feies, que necessites un canvi, i has de prendre decisions però no saps com fer-ho.

Hi ha d’altres situacions on t’adones que es repeteixen sempre les mateixes coses, els mateixos conflictes, o també, inclús, es repeteix el tipus de persona que et trobes en el camí. Tot es repeteix, i no saps per què.

Hi ha moments on només vols estar sola, o sol; i en canvi, d’altres on la soledat et supera, sents el teu cos esgotat, i tot es tan fosc que deixes de confiar en tu i en la vida.

Situacions on no t'agrada el cos en el que vius, on no et tractes bé, no menges bé, no et cuides, no tens temps per tu, no saps què t’agrada fer, i voldries trobar una passió que t’ompli i et faci sentir bé.

O, potser, només vols ser feliç i no saps com fer-ho.

Moments, en els que thas dedicat tant als altres, que has oblidat com cuidar-te.

Hi ha moments de malaltia, que no saps com afrontar, d’altres on algú que estimes no està bé i no saps com ajudar.

Quan l’excés de responsabilitat i d’exigència et tenen atrapada o atrapat.

Aquells on la culpa, a vegades inclús la ràbia, la tristesa, o totes juntes, ocupen tot l'espai.

Moments on la por a que et passi alguna cosa, o li passi a algú que estimes, et supera. Inclús amb por a la mort.

Quan apareix el conflicte a la teva vida, en les teves relacions, i no el saps resoldre, o t’adones que no et comuniques prou bé, que ningú t’entén.

De vegades, pot ser que sentis que no trobes el teu lloc en el món, o que no saps qui ets.

O, senzillament, tens ganes de coneix-te una mica més, o coneix-te amb més profunditat, capbussar-te a dins teu i trobar respostes.

Quan et sents sense autoestima.

Hi ha moments d’aquells on només penses en coses del passat, una vegada i una altra...on sents que no pots perdonar, i que ja no pots més, on un record t'atrapa, o el trauma ho ocupa tot.

Aquells altres on no pots dormir, o potser només dormiries.

Alguns moments on vols fugir per no tornar, sentint que tot et va malament i no saps d’on treure la força.

També hi ha moments on sents que vols créixer més espiritualment, on vols trobar silenci, i aprendre a respirar, a meditar, estar a aquí i ara.

Hi ha moments on tens ganes de fer canvis, molts canvis, i no saps amb qui parlar.

T’has sentit identificada o identificat en alguna?

Són moments crítics que poden ser grans oportunitats... i demanar ajuda o deixar-te ajudar pot fer que tot canviï.

I també, hi ha aquells moments on tot està bé, i únicament tens ganes de millorar, de créixer i, sobretot, d’aprendre a conèixer-te amb més profunditat, per Viure amb més plenitud. 

I pel que fa a la teràpia grupal, normalment, és en grups de treball terapèutic, en format cursos o tallers, de grups reduïts, de com a màxim 12-15 persones.
Aquests cursos o tallers tenen diferents tipus de temàtica. Poden ser d’Autoestima, de Transformació personal, d’Autoconeixement, d’eines d’autocontrol, de Meditació, de desbloqueig psicocorporal, de Reiki...etc.

El mètode de treball és molt vivencial, no són grups de treball teòric. Mitjançant diferents tècniques i exercicis es busca experimentar i sentir, per poder viure i transformar tot allò que es planteja en la temàtica del curs.

Ara, hi han varis grups de treball activats, però estan en mode espera, degut a la situació actual que estem vivint.

La meva feina té a veure una mica amb tot això. I Aquí Estic, per Quan ho necessitis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

entrades més populars