dijous, 28 de maig del 2020

GAUDEIX DE LES TEVES AFIRMACIONS!!


"NOMÉS LA MENT SERENA PERMET UNA PERCEPCIÓ ADEQUADA DEL MÓN."
(HANS MARGOLINS)

Després de l'últim post, he anat rebent diferents tipus de consultes sobre el tema del com ens parlem, del diàleg intern i, sobretot, de les afirmacions.
Doncs anem a parlar de com poder fer AFIRMACIONS d'una manera senzilla, pràctica i constructiva.
Primer de tot, cal dir que les afirmacions positives, teòricament, no són màgiques i no tenen el poder de canviar les situacions, tot i que, si us dic la veritat, jo penso que sí les poden canviar. I que tenen un gran potencial per transformar la manera com percebem i interpretem la realitat i, per tant, com la vivim.
Com ja vaig dir, el pensament negatiu crea barreres en el nostre dia a dia. En canvi, quan fas una afirmació positiva estàs creant una experiència positiva en el moment present. Les paraules que ens diem creen realitats.
És important pensar en quines àrees vols  que millori la teva vida: autoestima, feina, salut, més confiança, menys por, més tranquil·litat, més abundància, millors relacions... Primer de tot, has de decidir què vols.
I un cop tinguis clar quina part de la teva vida vols que canvii i millori, construeix una frase en forma d'afirmació positiva, com si et diguessis a tu mateixa una cosa que ja estiguessis experimentant aquí i ara: "ESTIC CONTENTA I AGRAÏDA PER LA FEINA QUE TINC", "EM SENTO PLENA I SATISFETA AMB LES RELACIONS D'AMISTAT QUE HI HA A LA MEVA VIDA", "EM SENTO FORTA I SEGURA".

Cada afirmació s'enfoca en una àrea de la vida en concret, i t'has de sentir còmode al repetir-la, que te la creguis i que et faci sentir bé. I si, amb aquesta afirmació generes una imatge o escena a nivell mental com una visualització d'allò que afirmes, o tens sensacions, o et fa vibrar d'alguna manera, l'afirmació tindrà més força, i encara et serà més fàcil enfocar-hi el pensament.

Has d'evitar col·locar el "NO" a la teva afirmació. Ha de ser una construcció totalment positiva. El cervell no reconeix el "no" i, per tant, no ho integra com tu vols. Per exemple, de "No tinc por", el cervell rep "Tinc por". Hi ha paraules que la ment no pot traduir en imatges, i el "no" és una d'elles. L'expressió negativa no té una representació en imatges al cervell. Si utilitzes el "no", al final acabes dibuixant allò en la teva ment, ja que el cervell només s'enfoca en la part positiva de l'expressió.

Pots fer la prova: tanca els ulls i imagina't un bosc molt frondós, però no t'imaginis un riu ple d'aigua que el travessa. Què crea el teu cervell? Has vist el riu, oi? Fem una altra prova: no t'imaginis una escala vermella de fusta. Què passa? Quan has trigat en veure-la? Doncs això passa quan et dius certes coses importants amb el "no".

Elimina el "NO" en el teu diàleg intern d'afirmacions.
És important acompanyar d'alguna manera aquestes afirmacions creades des del pensament. Què vull dir amb això? Ajudar-te a fer més present en el teu dia a dia allò que et vols dir o vols transformar. Per exemple, en forma de recordatoris, ja que és molt fàcil oblidar l'afirmació, o l'acte en si de fer-la. Comences 2 o 3 dies de manera molt intensa, però, quasi sense adonar-te'n, passen els dies i ho deixes de fer.
Per tant, posar notes per casa i al teu lloc de treball, amb l'afirmació complerta, o una paraula o dibuix que la recordi. Fer cartells, col·locar notes o post-its estratègics, posar alarmes al mòbil, crear un collage amb imatges i les afirmacions concretes, hi ha moltes possibilitats... Crea la teva pròpia fórmula.
Allò que funcioni per a tu. I pots anar provant, fins a trobar què et va millor.
Normalment ens diem: -"Ja ho recordaré!"- i la tendència és acabar per oblidar l'afirmació, o l'acte de fer-la. Ajudar-te a recordar, ajudar-te a fer-ho, ajudar-te a ajudar-te.
Una forma de recordatori, que sovint jo faig, és col·locar llibres d'una manera diferent a l'estanteria, o allà on el tingui, amb títols suggerents o concrets d'allò que vull canviar. D'aquesta manera veig el llibre i em fa llegir el títol més freqüentment. Tot val, mentre ens ajudi a recordar l'acció de dir l'afirmació.
Quantes més maneres diferents i llocs diversos tinguis els recordatoris, més oportunitats tindràs per recordar, i així, repetir l'afirmació.


Un cop ja tens l'afirmació creada, els recordatoris en marxa i adequats a la teva vida, llavors, com ja vaig comentar, toca entrenar i repetir.
Repetir les afirmacions, tantes vegades com puguis durant el dia. I tantes setmanes com puguis. Intentant que al llevar-te al matí els hi dediquis 5 minuts, i just al moment abans d'anar a dormir.
I repetir-les, i repetir-les.
Quantes més vegades les repeteixes, més informació li estàs donant al cervell.
I aquestes afirmacions positives que aniran formant part de la teva realitat, faran que el teu diàleg intern s'expressi d'una manera més constructiva i cocreadora. Un diàleg intern que s'empodera de manera sana i ferma.
Fomentaràs d'aquesta manera una vida més plena, i això, en paral·lel, et permetrà anar desintoxicant la teva ment i alliberar-la d'aquells pensaments negatius que no t'aporten res, que només et carreguen, són obstacles que et dificulten avançar i t'allunyen de viure en autenticitat.
Ja saps, busques la teva afirmació, l'escrius en un paper en un lloc on la vegis sovint, i a repetir-la tant com puguis.
JO PUC. TU POTS.
JO SÓC. TU ETS
GAUDEIX DE LES TEVES AFIRMACIONS!!
Ah! I si tens ganes de compartir-les, a mi m'encantaria saber quines estàs fent servir i com et van.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

entrades més populars