dijous, 10 de desembre del 2020

EL RITME

 


On estàs?

Saps en quin moment de la teva vida et trobes?





El Kybalión d’Hermes és un dels meus llibres preferits. En ell hi apareixen les 7 lleis hermètiques, que constantment m’acompanyen. Sovint em parlen i m’ajuden a comprendre la vida i a veure-hi clar.

Avui us parlaré d’una d’aquestes lleis, la que aquests dies em ronda.

És el Principi del Ritme.

Aquesta llei diu textualment: ‘’Tot flueix i reflueix, tot té els seus períodes d’avanç i retrocés; tot ascendeix i descendeix; tot es mou com un pèndul; la mesura del seu moviment cap a la dreta és la mateixa que la del seu moviment cap a l’esquerra; el ritme és la compensació’’.

L’altre dia mirant el mar, veient les onades anar i venir de la platja, pensava en aquest principi.

Com la vida va i ve...sense parar. Va i ve...va i ve...creant el seu ritme constant...sense parar. Va i ve com una dansa.

Et pots trobar que estàs vivint una etapa tranquil·la i harmoniosa, i de cop sents que venen instants complicats i tensos, i és així com aquest moviment de la vida ens acompanya, a diari, amb aquest principi de la compensació. Però si no som conscients del moment en el que ens trobem això pot generar angoixa, estrès i molta desorientació.

Hi ha diferents etapes a la vida i saber en quin punt estàs i et trobes és fonamental per comprendre què t’ofereix la vida en cada moment, com flueix el seu ritme en tu i com et va compensant.

Saps en quin punt del pèndul et trobes?

Ascendeix o descendeix?

Flueix o reflueix?

Va cap a la dreta o cap a l’esquerre? Si no saps on estàs, no pots entendre el moviment en el que vius i això et pot descontrolar.

Saber veure com la vida et dóna o et treu; t’ofereix o et demana; t’entrega o et neteja d’allò que ja no és bo per tu...és la clau. Bé, una de les claus. Al final necessitarem un clauer ;-)

Moviments rítmics que t’acompanyen cada dia, és una dansa constant i si estàs en atenció plena, pots comprendre perfectament tot allò que vius o passa al teu voltant. Però, si no és així, et pot generar un estat de confusió i d’incertesa d’allò que estiguis vivint. Per això, és tan important l’escolta interna, estar atent a les pròpies necessitats, per poder sentir com estàs a cada instant i, així, controlar i ser conscient de tot allò que vius. I quin moviment estàs generant amb la vida...i si el fluir és autèntic.

Torno a les preguntes de l’inici:

En quin moment estàs? I, és real? o és una projecció d’alguna cosa?

Real, vol dir que saps en quin moment personal et trobes. Saps com et sents i el perquè, i és totalment coherent amb allò que vius i allò que t’envolta.

Projecció, no es correspon amb la realitat que vius, i és un mecanisme de defensa on atribueixes allò que està passant a d’altres persones o coses.



On estàs? Si saps on estàs, saps com et sents. I això et dóna control intern, seguretat i confiança en tu, i en la vida.



Aprendre a conviure amb aquest Principi del Ritme, on la vida t’acompanya amb un moviment rítmic per trobar l’equilibri i compensar-ho tot.

Et convido a observar i a sentir, en quin moviment et trobes ara, i a gaudir-lo, ja que, només és una etapa més, i saber-hi estar t’ajudarà molt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

entrades més populars