dilluns, 8 de juny del 2020

ELS BONS MATINS FAN MIRACLES.


"Difícilment assolirem l'èxit si no dediquem temps cada dia a convertir-nos en la persona que hem de ser, per aconseguir la vida que volem tenir".
(Hald Elrod, "Mañanas milagrosas")

Has pensat alguna vegada com comences el dia?
Què és el primer que fas quan et lleves?
Potser mires el mòbil, fas una ullada al correu electrònic, a facebook, a twitter, a instagram, a pinterest.
O et fas un cafè ràpid i marxes, corres d'un lloc a l'altre de casa, o penses en tot el que has de fer durant el dia.
O, potser, respires, et poses una música que t'agrada, et dius coses que et fan sentir bé, somrius, i comences el dia amb bona energia.
Tu què fas al matí quan et despertes? Pensa-ho uns minuts, i escriu com són els teus matins.
Per mi, és molt important com comença el dia, com em programo a mi mateixa i quina informació em dono. És el meu motor.
Fa temps, va arribar a mi un llibre: MAÑANAS MILAGROSAS de Hald Elrod.
En principi, em va semblar un títol amb molt de màrqueting, però li vaig donar una oportunitat i em va encantar el seu missatge i la fórmula "màgica" que dóna.
Realment, pot semblar com una recepta de "moda" però, si la poses en marxa, et pot sorprendre.
És increïble com activar coses tan senzilles ho pot fer canviar tot, fins i tot, una vida. Et sembla exagerat? Doncs a mi no, tot el contrari. Prova-ho, i aviam què n’opines.
Tens curiositat?
Doncs, l'autor proposa que et llevis una hora abans, de la teva habitual, cada dia. I ara et deus dir: una hora abans??! Cada dia??. Doncs Sí!
Potser estaràs pensant de tot, per no llevar-te una hora abans, sobretot si et lleves molt aviat. EXCUSES!!!!



En aquesta hora que l'autor planteja, fa la següent proposta en forma de 6 hàbits:
Ell els anomena SAVERS (Silence, Afirmations, Visualizations, Exercize, Reading, Scribing).



SAVERS, els salvadors.


Has de fer el següent:
SILENCI durant 5 minuts.
Silenci que pot ser una meditació, respiracions, contemplació interna, orar, resar. Senzillament donar-te el permís d'estar en silenci 5 minuts, només 5 minuts!
AFIRMACIONS durant 5 minuts.
Crear una afirmació, teniu una entrada en aquest blog que hi parla.
Recordeu fer-la en present com si fos una cosa que ja estiguessis experimentant aquí i ara. Sense posar cap NO.
Anar-te dient pensaments positius en present com per exemple: "tinc una vida que m'ofereix moltes possibilitats", "m'organitzo molt bé el meu temps", "tinc relacions sanes i equilibrades", "m'estimo i m'accepto completament tal i com soc", ...

VISUALITZACIONS durant 5 minuts.
Imaginar, de manera molt viva, diferents coses o situacions de la forma més realista possible i amb tots els detalls que es pugui. Crear una escena en la vostra ment.
És l'ús conscient de la imaginació, aplicada activament a la nostra vida diària, amb el propòsit d'assolir objectius, superar obstacles, ampliar l'autoconeixement, i així millorar la qualitat de vida.

FER EXERCICI durant 20 minuts.
Pots fer una mica de ioga, d'estiraments, exercicis de pilates, o algun exercici que saps que et va bé fer. Jo aprofito i vaig a caminar o córrer una mica. La veritat és que molts dies acabo fent més de 20 minuts. Vés observant què et va millor, i què necessita el teu cos.

LLEGIR durant 20 minuts.
Si és possible, que sigui una lectura inspiradora, que et motivi. Ell recomana llegir llibres d'autoconeixement i que t'ajudin a créixer.

ESCRIURE durant 5 minuts en un diari personal.
Fer anotacions de quelcom que t'inspira i motiva. Pots escriure reflexions més íntimes d'allò que sents i vius, o coses que vols millorar a la teva vida personal o professional. Una mica d'escriptura terapèutica.

I després d'aquests 60 minuts, ja pots començar el teu dia!
Jo haig de reconèixer que m'estic més estona meditant, o fent exercici, o hi ha dies que escric més, o d'altres que em ve de gust llegir una mica més. La qüestió és poder crear aquesta rutina amb disciplina i ordre però sense rigidesa, i trobar què et va millor a tu.
Què et sembla? Ho vols provar? T'animes??
Jo t'ho recomano 100%. I potser, aquest matí diferent, et porta a crear una fórmula pròpia, que t'aporti tot allò que necessites per començar el teu dia amb energia, força, enfocament i claredat. Però, sobretot, iniciar el dia connectat i centrat en tu.

Que tinguis un bon matí!

2 comentaris:

  1. Moltes gràcies Mireia per compartir amb nosaltres aquest coneixement i per aconsellar-nos'el provar. I moltes gràcies també pel bon servei professional que sempre m' has proporcionat! :)

    ResponElimina
  2. Gràcies Toni per la confiança, aviam si t'animes al matí i m'expliques.
    Abraçada

    ResponElimina

entrades més populars